9 Νοεμβρίου 2020 | ανακοινώσεις | 2 Σχόλια

Πρόσκληση – Συμμετοχικό εργαστήριο για τον πολιτισμό στον Δήμο Καβάλας

Γνωρίζεις το πολιτιστικό περιβάλλον της πόλης σου;  
Θέλεις να μοιραστείς τις δικές σου προτάσεις για τη βελτίωσή του; 

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας “Δημωφέλεια” σας προσκαλούν στο «Συμμετοχικό  εργαστήριο για τον πολιτισμό στον Δήμο Καβάλας» που θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom) τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020, ώρα 4-8μμ.

Πλαίσιο & στόχος

Επαγγελματίες και φορείς του πολιτισμού του Δήμου Καβάλας συναντιούνται, συζητούν και συνδιαμορφώνουν κατευθύνσεις για τον πολιτισμό στην πόλη με σκοπό τη δημιουργία μιας ενεργής πολιτιστικής κοινότητας.

Οι στόχοι του εργαστηρίου είναι:

  • Η συνάντηση μεταξύ επαγγελματιών του δημιουργικού και πολιτιστικού τομέα, των ανεξάρτητων φορέων και ομάδων πολιτών που δραστηριοποιούνται στον πολιτισμό από τη μία, και θεσμικών φορέων και στελεχών τοπικής αυτοδιοίκησης από την άλλη.
  • Η αξιολόγηση της διακυβέρνησης του πολιτισμού στην Καβάλα με βάση το κείμενο Πολιτισμός 21: Δράσεις.
  • Η ανάδειξη προτεραιοτήτων αναφορικά με την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, ως βασικού πυλώνα της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του δήμου Καβάλας (ΣΒΑΑ).
  • Η συνδιαμόρφωση προτάσεων για την πολιτιστική πολιτική στον Δήμο Καβάλας με σκοπό την καλύτερη δυνατή και βιώσιμη ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και των δημιουργικών δράσεων πολιτισμού των επαγγελματιών και φορέων της πόλης.

Σε ποιους απευθύνεται; 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του πολιτισμού και του δημιουργικού τομέα καθώς και εκπροσώπους από συλλόγους, ομάδες πολιτών, ΜΚΟ, θεσμικές ομάδες, δημόσιους φορείς και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε;

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν και απαιτείται προεγγραφή. Λίγες μέρες μετά την εγγραφή σας, θα σας αποσταλεί ο σύνδεσμος για την πρόσβαση στο διαδικτυακό εργαστήριο.

*Φόρμα Ηλεκτρονικής Εγγραφής*

Πληροφορίες και ερωτήσεις: +30 2510 831388, εσ.2 & info@urbankavala.gr

Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα https://www.urbankavala.gr/ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΣΒΑΑ του Δήμου Καβάλας https://www.facebook.com/urbankavala.gr/ και https://www.instagram.com/urbankavala.gr/.

Το εργαστήριο αποτελεί παραδοτέο της πράξης «Ενέργειες δημοσιότητας και ευαισθητοποίησης των πολιτών στο πλαίσιο υλοποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του δήμου Καβάλας», υλοποιείται από τη Δημωφέλεια και την ανάδοχο εταιρεία «Συνεργατικοί Σχηματισμοί για την Ταυτότητα Τόπου & Συμμετοχή Πολιτών – Place Identity GR – ΑΜΚΕ» σε συνεργασία με τη «Youthnest ΑΜΚΕ», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

  1. Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

  2. Ο/Η Χαράλαμπος Τσουρουκίδης λέει:

    Ευχαριστώ για την πρόσκληση.
    Χαρά μου να συμμετάσχω καταθέτοντας από οποιαδήποτε θέση ότι μου ζητηθεί με μέτρο τις δυνατότητες μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *